ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΝΗΣ 14-1-2017

Το Σάββατο 14-1-2017 ο σύλλογος μας έκοψε την πίτα για το νέο έτος 2017.  Η βραδιά ξεκίνησε με τα κάλαντα που τραγούδησαν τα παιδιά του χωριού .  Μετά ο Παπά Γιάννης ευλόγησε την πίτα ,και στη συνέχεια ο πρόεδρος του συλλόγου μας Σπύρος Χαλάς πήρε το λόγο ενημερώνοντας τους συγχωριανούς μας για τα πεπραγμένα του συλλόγου το τελευταίο έτος , τα διάφορα έργα που πραγματοποιήθηκαν καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο σύλλογος λόγω των κακών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην χώρα γενικότερα. Σε αυτό το σημείο ευχαρίστησε τον Έπαρχο της Άνδρου Δημήτρη Λοτσάρη για την οικονομική βοήθεια που προσέφερε το Επαρχείο για την τσιμεντόστρωση του δρόμου στα Ρέμματα (στη στροφή της Ευαγγελίστριας) καθώς και για την πίσσα με την οποία κλείστηκαν όλες οι λακούβες στον επαρχιακό δρόμο Ρέμματα – Άρνης( από περιοχή Γκιάφιζα έως την πλατεία του χωριού).  Τα  έργα αυτά  δεν θα μπορούσαν να  πραγματοποιηθούν ,παρά την οικονομική στήριξη, χωρίς την εθελοντική εργασία των μελών του συλλόγου και των αδερφών Πέτρου& Αντώνη Καλόγνωμου. Ήταν ένα πρόβλημα που ανέδειξε ο σύλλογος μας και με τις κατάλληλες ενέργειες  δόθηκε η λύση.

Επίσης καλωσόρισε το νέο μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου μας Γιάννη Κοντό ο οποίος , ως πρώτος επιλαχών,πήρε την θέση  της παραιτηθείσας Αγγελικής Παντέλη.

Μετά πήρε το λόγο ο Έπαρχος Δημήτρης Λότσάρης, ο οποίος μίλησε με πολύ θερμά λόγια για το Δ.Σ. του συλλόγου μας. Ολοκλήρωσε τον σύντομο χαιρετισμό του με ευχές για το νέο έτος.

Τέλος έγιναν τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης πλακέτας που ονοματίζει τους διατελέσαντες δημάρχους της Άρνης από το 1836 έως 1912. Η πλακέτα είναι δωρεά του εφοπλιστή κυρίου Κοκκίνη και δόθηκε στο σύλλογο από τον κύριο Αντώνη Χαλά.

Στην συνέχεια ξεκίνησε το γλέντι!! Πολύ φαγητό, καλό  κρασί και φυσικά μουσική νησιώτικη με τους Ρέρρα και Λαρίο στο βιολί και το λαούτο.

Ευχαριστούμε όλους τους συγχωριανούς μας καθώς και όλους τους φίλους που έφθασαν από διάφορα μέρη της Άνδρου και μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Παρακάτω σας παραθέτουμε φωτογραφίες από την όμορφη βραδιά.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *