ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ε.Μ.Π. ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ε.Μ.Π. ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Με μεγάλη μας χαρά υποδεχθήκαμε τους φοιτητές της αρχιτεκτονικής σχολής του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου, οι οποίοι στα πλαίσια του μαθήματος «Αρχιτεκτονική Ανάλυση Παραδοσιακών Κτηρίων και Συνόλων» θα βρίσκονται στο χωριό μας μέχρι την και Τετάρτη 19-10. Το Σάββατο και την Κυριακή τους υποδεχθήκαμε στο πολιτιστικό μας κέντρο , και συζητήσαμε την ιστορία του χωριού μας και τους συνοδέψαμε σε κάποια από τα παλιά κτήρια όπως ελαιοτριβεία (βίδα), νερόμυλοι, πατητήρια, κατώγια κ.τ.λ. για να καταγράψουν-μελετήσουν τις κατασκευές των προγόνων μας . Εντυπωσιαστήκαμε από τα σκίτσα των φοιτητών ,που απεικόνιζαν ολόκληρο το χωριό (σαν έργο ζωγραφικής), καθώς και σκίτσα με κτίσματα, αναβαθμίδες που έχουν ιδιαίτερη αρχιτεκτονική σημασία.
Ο σύλλογος μας θα είναι σε επικοινωνία με την συγκεκριμένη ομάδα φοιτητών ώστε όταν ολοκληρώσουν την εργασία τους , να την μοιράσουν μαζί μας , και να είναι εύκαιρη σε όλους τους Αρνιώτες μέσα από το site μας .
Σας παραθέτουμε κάποιες φωτογραφίες των φοιτητών εντός του παλιού δημοτικού σχολείου της Άρνης , στη συζήτηση που είχαν με το προεδρείου του συλλόγου.

image001 image002 image003

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *